2005

The Rocks, Royce Voice, The Tremeloes & The Fortunes

09/07/2005, Sporthal “De Zeven”, Zele.

Een extreem sterke affiche voor onze 4e editie en onze eigen verwachtingen werden gelukkig allemaal waargemaakt, zodat we na afloop heel gelukkig konden opruimen, wetend dat we enkele honderden echte muziekliefhebbers weerom een onvergetelijke avond hadden bezorgd.

The Rocks moesten zich niet ver verplaatsen om deze 4e editie te openen. Met een playlist bestaande uit zuivere rockclassics met de nodige CCR-inslag, zorgden zij op korte tijd en met gemak dat de sfeer er al snel in zat. Ook het gastoptreden van de klassiek geschoolde Royce Voice (met nummers van … inderdaad) was een schot in de roos. Ondertussen was het weerom lekker warm in de zaal, iets waar The Tremeloes geen rekening mee hadden gehouden voor kun kledingkeuze. Hun donkere kledij en lederen broeken zorgden ervoor dat de zweetdruppels uit hun pijpen sijpelden en van hun neus druppelden, maar ook al stonden zij ter plekke te verdampen, ze bleven superenergiek schitterende extended versions van hun grootste hits spelen en ook onze dansvloer had meer dan werk genoeg. De afsluiter, The Fortunes, was dan misschien minder “fuiverig”, de knap gespeelde muziek, stijlvol, clean en op topniveau zorgde voor een wereldklasseoptreden dat niet te missen was. Mission accomplished alweer!

Helaas moesten we later, op 10 januari 2008, ook even slikken toen we vernamen dat zanger Rod Allen, tevens oprichter van The Fortunes, overleden was. Gelukkig hebben we allemaal de mooie herinneringen nog.