2004

Hank The Knife and The Jets, No Joke & Shocking Blue

10/07/2004, Sporthal “De Zeven”, Zele.

Ook de derde maal begonnen we vol energie weer aan een volgende editie van onze Such A Night. Ons publiek, u dus, was weer zo enthousiast geweest over de tweede editie, dat we er weerom een onvergetelijke avond van wilden maken.

Hank The Knife and The Jets zetten met hun hardere en snellere gitaarwerk het muziekfeest in gang. De stuk voor stuk topmuzikanten van No Joke brachten een selectie van de beste pop- en (vooral) rocknummers en zorgden op die manier voor een feest van herkenning. De avond werd afgesloten met een icoon van de Nederlandse rockmuziek: Shocking Blue, die bewezen dat ze terecht als eerste Nederlandse band ooit een nummer 1 haalden in de Billboard Hot 100.  Ondanks de ondertussen opgelopen temperatuur in de zaal (ventilatoren op het podium waren niet genoeg, wie herinnert zich nog dat hun zangeres Mariska Veres constant met een waaier stond te wuiven?), gaven zij echt alles en zorgden op die manier voor een muzikaal topfeest. Een feest dat we met hen helaas niet meer gingen kunnen overdoen want op 2 december 2006 vernamen wij het spijtige overlijden van frontzangeres Mariska Veres.

Jammer was ook dat Hank The Knife and The Jets achteraf niet van tegenspoed gespaard bleven: hun bassist Pierre Beek overleed op 24 mei 2009.