The Rat Pack live – NIEUWE DATUM

THE RAT PACK – 100 JAAR NAT KING COLE

Nat King Cole werd op 17 maart 1919 geboren. Hij maakte al op jonge leeftijd naam in de jazzwereld, maar hij ontwikkelde zich meer en meer tot een klasse-crooner die heel uiteenlopende genres zong, maar alles met evenveel flair. Hij zong met zijn fluwelen stem klassiekers als ‘Unforgettable’, ‘When I fall in love’, ‘Smile’ en ‘Mona Lisa’, maar swingde ook als niemand anders in ‘Let’s face the music and dance’, ‘(Get your kicks on) Route 66’ en het door hem geschreven ‘Straighten up and fly right’.

Het Radio 2-programma The Rat Pack brengt weer enkele geweldige stemmen bij elkaar. Günther Neefs, Sofie en Yannick Bovy zorgen voor een waardig eerbetoon aan Nat King Cole. Onder swingende begeleiding door de VRT Big Band en met verteller Vanessa Vanhove, wordt dit een avond entertainment om nooit te vergeten.

BIOGRAFIE VRT BIG BAND

De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT.

De VRT Big Band groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de bigband een aantal swingende programma’s geschikt voor theaters en openlucht, met een voorkeur voor opzwepende muziek van toen.

Zaterdag 22 oktober 2022 in CC Stroming, Berlare.