Albert Hammond live in Berlare!

Albert Hammond & Band – Songbook Tour 2016

Superster Albert Hammond is naast zanger/muzikant ook een zeer getalenteerd liedjesschrijver. Wereldwijd werden van zijn nummers al meer dan 360 miljoen platen verkocht. Het muzikale verhaal van Hammond begint in de sixties met het oprichten van de groep Family Dogg waarmee hij enig succes kent (hit: Sympathy). In die periode begint hij samen met kompaan Mike Hazlewood ook songs te schrijven voor andere artiesten, dat resulteert al snel in grote hits als “Little arrows” (Leapy Lee), “Make me an island” (Joe Dolan) en “Good morning freedom” (Blue Mink) om er maar enkele te noemen.

De grote doorbraak als zanger komt er in 1972 met “It never rains in Southern California” dat een gigantische hit wordt. Ook de daarop volgende platen doen het uitstekend, denk maar aan “The free electric band”, “I don’t wanna die in an air disaster” … Hij blinkt niet alleen uit door zijn eigen hits, maar nog meer als auteur van tijdloze wereldhits als “The air that I breathe” (The Hollies), “When I need you”(Leo Sayer), “Nothing’s gonna stop us now” (Starship), “I don’t wanna lose you” (Tina Turner), “Sensualité” (Axelle Red), “One moment in time” (Whitney Houston). Hij is ook auteur,componist of producer voor een bijna oneindige lijst grote artiesten, waaronder Johnny Cash, Julio Iglesias, Janis Ian, Joe Cocker, Diana Ross, Roy Orbison … Dat levert hem een plaats op in “The Songwriters Hall of Fame” en hij ontving ook “The Ivor Novello Award”.

Deze levende legende komt op zijn uitgebreide wereldtournee heel even naar België. Samen met zijn band zal hij ons meenemen op een prachtige reis doorheen 50 jaar popklassiekers.

Maak kennis met deze uiterst beminnelijke man van de wereld op zaterdag 8 oktober in CC Stroming te Berlare. UNIEKE kans!

Direct je tickets bestellen? Dat kan hier via tickets@suchanight.be