Het Kleinkunstfestival

Affiche Kleinkunstfestival

Het Kleinkunstfestival in CC Stroming is aan zijn derde editie toe. Voor de vele liefhebbers van het betere Nederlandstalige lied belooft het ook nu een zeer gevarieerd en hartverwarmend programma te worden. We doen daarvoor opnieuw een beroep op enkele gelauwerde artiesten uit het genre.

Ed Kooyman en groep: Echt Antwerps chanson en Antwerpse ambiance, het bestaat nog … nu nog … Na diverse muzikale omzwervingen en op aanraden van Wannes Van De Velde legde Ed zich toe op het maken van pure folk in het Antwerps. Een goeie keuze want al snel veroverde hij de harten van het folk minnende publiek. Met kompaan Herman Van Haeren toerde hij jaren met veel succes door de lage landen. “’t Is ni meer wat ’t gewist is” want Herman is er niet meer bij, maar het is zowaar nog beter want omringd door uitstekende muzikanten klinken zijn liedjes voller en grappiger dan ooit.

Rembert De Smet en groep: Met accordeon, contrabas, ukelele en drie stemmen brengen zij liedjes uit hun Gentse grond. Ter ere van volkszanger, feestvierder en dromer Walter De Buck en van Karel Waeri, de kleine rebelse reus met zijn schat aan Gentse liedjes. Ze komen allemaal aan bod, klassiekers als “’k Zou zo gere wille leve”, “In mijn stroatje zijn ’t allemaal komeren”, “De veugelmarkt” en natuurlijk ook “’t Vliegerke”. VREE WIJS!

Della Bosiers en Ben van der Linden: Deze veelzijdige en talentrijke artieste werd destijds opgemerkt door Ramses Shaffy, waardoor zij als zangeres eerst bekendheid verwierf in Nederland. Haar grote doorbraak in Vlaanderen kwam er pas door haar deelname als panellid in de “Wies Andersen show”, waardoor zij ook hier de waardering kreeg die ze verdiende voor haar muziek. Liedjes als “Fleur de Buda”, “Jefke” en “Mensen van 18” met Wim De Craene behoren tot ons collectief geheugen. Met haar aandoenlijk mooie stem en jazzy luisterliedjes brengt ze nog steeds haar publiek in vervoering.

Lenny Kuhr en band: Op haar negentiende won Lenny het Eurovisie Songfestival met het lied “De troubadour”. Ook al heeft ze ondertussen een carrière van meer dan 45 jaar in haar rugzak zitten, ze staat nog steeds met dezelfde begeestering op het podium. We zagen haar onlangs nog aan het werk en merkten dat deze Nederlandse nog héél veel in haar mars heeft. Een krachtige maar tegelijk warme stem, geniale en toch zeer toegankelijke teksten, veel vakmanschap en passie en ze wordt begeleid door rasmuzikanten. Kortom, een optreden van deze grote dame is van een niveau dat je nog zelden ziet en hoort. We zijn blij dat deze levende legende op “Visite” komt.

Tickets via tickets@suchanight.be

 

 

Geef een antwoord