Springsteen 75

In 2024 wordt een van de meest invloedrijke en iconische figuren uit de rockmuziek 75 jaar jong. Om deze mijlpaal te vieren is er een unieke band samengesteld uit het kruim van de Belgische pop- en rockwereld.

Patrick Riguelle, Guy Swinnen, Tom Vanstiphout, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet, Marc De Maeseneer en Ron Reuman zullen een warm eerbetoon brengen aan de man waarvan zijn manager Jon Landau ooit zei “I saw Rock and Roll’s future and its name is Bruce Springsteen”.

De doorbraak voor Springsteen kwam er in 1975 met ‘Born to Run’, gevolgd door het album ‘Darkness on the Edge of Town’. Het grote succes kwam met het dubbelalbum ‘The River’ waaruit ‘Hungry Heart’ zijn eerste top 10-hit werd.

In 1984 bereikte Bruce Springsteen de status van wereldster met het fenomenale album ‘Born in the USA’, dat bijna stuk voor stuk hits bevatte. Zijn immense populariteit is doorheen de jaren onveranderd gebleven. Geen enkel artiest is zo geroemd om zijn concerten.

Hoogtijd om ‘The Boss’ te eren met een gevarieerde setlist, met songs als ‘Thunder Road’, ‘Born To Run’, ‘The River’, ‘Nebraska’, ‘Dancing In The Dark’… Genoeg materiaal beschikbaar.

Patrick Riguelle: zang, gitaar, lapsteel

Guy Swinnen: zang, gitaar

Tom Vanstiphout: zang, gitaar

Piet De Pessemier: zang, gitaar

Axl Peleman: zang, bas

Jan Hautekiet: keys

Marc De Maeseneer: saxofoon

Ron Reuman: drums