Dollymentary

30 maart 2019 – Dollymentary – Het beste van Dolly Parton en Kenny Rogers

Met: Barbara Dex, Gunther Verspecht en Jo Mahieu

Zangdiva Barbara Dex bewees de voorbije jaren dat ze in vele genres thuis is.  In country komen haar vocale kwaliteiten wellicht het best tot hun recht. Gunther Verspecht is bij het grote publiek vooral bekend als frontman van Stash (van de hit ‘Sadness’). Jo Mahieu is een begenadigd gitarist.

Country-artiest Kenny Rogers kende zijn eerste succes in 1969 met zijn groep First Edition en het nummer “Ruby don’t take your love to town”. Zijn grootste successen scoorde hij in de 70’s met o.a. “Coward of the county”, “Lucille” en “Lady”.

Dolly Parton begon haar carrière aan de zijde van Porter Wagoner. Begin de jaren 70 overschaduwde ze Porter en begon ze solo. Haar eerste grote hit was “Jolene” wat inmiddels is uitgegroeid tot een ware klassieker. Vele hits volgden “Applejack”, “I will Always love you”, “You are” en “9 to 5”. In 1983 neemt ze met Rogers het duet “Island in the Stream” op, een song geschreven door de gebroeders Gibb die een gigantische hit wordt.
Tot op vandaag zijn beide countrysterren goed voor een slordige 200 hitnoteringen en een kwart miljard verkochte LP’s/CD’s.

Met bijzonder veel goesting grasduinen Barbara en Gunther in de vele hits en strafste songs van countrylegendes Dolly Parton en Kenny Rogers en brengen ze u een intieme, warme en innemende akoestische voorstelling.

Tickets:

Tickets voor “Dollymentary” nu beschikbaar. Naar de ticketpagina.